• Clinica

  Facultatea de Medicina Veterinară Bucureşti, prin Serviciul Clinici asigură asistenţa tehnică de specialitate pentru animale (de interes economic, de companie şi exotice), având program de consultaţii, tratamente, intervenţii operatorii şi servicii. Prezentare clinica: specialitati si servicii Serviciul de garda Contact Clinica FMVB

  Afla detalii...
 • Orar

  ORAR SEMESTRUL 2 2017-2018

  Afla detalii...
 • Biblioteca FMVB

  BIBLIOTECA FMV BUCURESTI Puteti accesa website-ul Bibliotecii FMV Bucuresti si catalogul online pe adresa:   www.bibliotecafmvb.ro  - Scurtă prezentare –  Biblioteca Facultăţii de Medicină Veterinară din Bucureşti este cea mai veche bibliotecă de profil din ţara noastră şi a funcţionat încă de la început în sediul Facultăţii de Medicină Veterinară, clădirea principală a facultăţii, din Splaiul mai mult..

  Afla detalii...
 • Proiecte cercetare

  Stabilirea unor metodologii de mare acuratete pentru aprecierea calitatii igienico-sanitare Univ. Prof. Dr. Constantin SAVU project code: ID_736 Program: IDEI Project type: Exploratory research projects Project code: ID_736 Project director: Prof. univ. Dr. Constantin SAVU Contract: 287 / 1.10.2007 STABILIREA UNOR METODOLOGII DE MARE ACURATEŢE ŞI PRECIZIE PENTRU APRECIEREA CALITĂŢII IGIENICO-SANITARE A UNOR CRUSTACEE ŞI mai mult..

  Afla detalii...
 • De actualitate

    ORAR SEMESTRUL II 2016-2017 ORAR SEMESTRUL II 2014-2015 ADMITERE 2015 LICENTA MV 2015 LICENTA CEPA 2015 DISERTATIE MASTER EPA, CEAEHK 2015

  Afla detalii...

BIBLIOTECA FMV BUCURESTI

Puteti accesa website-ul Bibliotecii FMV Bucuresti si catalogul online pe adresa:   www.bibliotecafmvb.ro

 - Scurtă prezentare -
 Biblioteca Facultăţii de Medicină Veterinară din Bucureşti este cea mai veche bibliotecă de profil din ţara noastră şi a funcţionat încă de la început în sediul Facultăţii de Medicină Veterinară, clădirea principală a facultăţii, din Splaiul Independenţei, nr. 105, ridicată în anul 1886 pentru Şcoala Superioară de Medicină Veterinară înfiinţată de Carol Davila, în anul 1861.
       Istoria Bibliotecii Facultăţii de Medicină Veterinară din Bucureşti este strâns legată de istoria facultăţii din care face parte, ale cărei începuturi se regăsesc în anul 1861.
În prezent, Biblioteca Facultăţii de Medicină Veterinară din Bucureşti ocupă cea mai mare parte a parterului şi o latură întreagă a etajului I din clădirea principală a facultăţii (CORPUL A), având următoarea organizare structurală:
⇒ trei săli de lectură (cu 68 de locuri);
⇒ un compartiment împrumut la domiciliu;
⇒ cinci depozite de publicatii;
⇒ secţiune catalogare-indexare;
⇒ secţiune evidenţă publicaţii;
⇒ secţiune imprumut interbibliotecar şi schimb intern-internaţional;
⇒ secţiune IT;
⇒ secţiune servicii cu plată ( multiplicare, printare, salvare date pe suport magnetic, realizare de bibliografii etc.).
Suprafaţa totală pe care o ocupă biblioteca în clădirea facultăţii, ridicată încă din anul 1886, este de aproximativ 700 m pătraţi. Cea mai mare suprafaţă o ocupă cele 3 săli de lectură, astfel:
⇒    Sala licenţelor – resurselor WEB (28 locuri) oferă posibilitatea utilizatorilor bibliotecii de a consulta lucrările de licenţă ale absolvenţilor facultăţii noastre, de a consulta catalogul bibliotecii, afişat on-line, prin intermediul programului de bibliotecă implementat (SOFTLINK-LIBERTY3) şi, de asemenea, permite consultarea publicaţiilor din bibliotecă, care se află pe suport magnetic, căutarea şi regăsirea informaţiilor de pe Internet sau consultarea altor baze de date bibliografice, full-text necesare procesului didactic;
⇒   Sala tezelor de doctorat şi a enciclopediilor (24 locuri) funcţionează în regim de acces liber la raft şi oferă cititorilor: cursuri, manuale, cărţi ştiinţifice româneşti şi străine, tratate, dicţionare, enciclopedii, atlase dar mai ales teze de doctorat, lucrări de licenţă respectiv de masterat;
→    în sala tezelor, utilizatorii beneficiază de acces la Internet la 6 staţii de lucru PC unde au posibilitatea să-şi efectueze şi lucrări specifice conform cerinţelor programei de învăţământ.
 
⇒   Sala periodicelor (16 locuri) funcţionează în regim de acces liber la raft şi oferă cititorilor periodice, româneşti şi străine;
→    în această sala utilizatorii beneficiază de asemenea de acces la Internet la 6 staţii de lucru PC unde au posibilitatea să-şi efectueze şi lucrări specifice conform cerinţelor programei de învăţământ.
      În toate cele trei săli de lectură, prin dotările existente (calculatoare, imprimante, scannere, copiatoare) utilizatorii bibliotecii beneficiază de o varietate de servicii specifice cum ar fi: multiplicarea anumitor secţiuni din publicaţiile bibliotecii care nu se împrumută la domiciliu (cu respectarea Legii dreptului de autor), printarea în diverse formate a lucrărilor studenţilor sau articolelor existente în bazele de date ale bibliotecii, salvare date pe suport magnetic, scannare de imagini cu salvare pe CD şi/sau printare, realizare de bibliografii, realizare de împrumuturi interbibliotecare etc.
      De asemeanea menţionăm ca datorită dotării bibliotecii cu reţea de Internet de tip wireless, utilizatorii noştri au posibiblitatea dacă doresc, să îşi conecteze în reţea propriile laptop-ri pentru realizarea lucrărilor lor şi căutarea informaţiilor de care au nevoie.
        Biblioteca Facultăţii de Medicină Veterinară are un fond publicistic variat ce cuprinde publicaţii (monografii, periodice, tratate, teze, licenţe etc.) de specialitate din domeniul medical veterinar, medical, al creşterii animalelor, control şi expertiză produse alimentare dar şi alte  domenii ştiinţifice conexe, precum şi literatură (beletristică românească şi străină). Totodată Biblioteca deţine un volum de cărţi vechi, cu o deosebită valoare istorică şi ştiinţifică cu anii de publicare cuprinşi între 1640 şi 1900.
        Publicaţiile ce formează fondul Bibliotecii de Facultăţii de Medicină Veterinară au fost achiziţionate în timp, prin cumpărare, donaţii, dar mai ales prin intermediul schimbului intern şi internaţional de publicaţii care completează în cea mai mare proporţie colecţiile Bibliotecii cu publicaţii de specialitate româneşti dar mai ales străine (cărţi, reviste, teze de doctorat).
La sfârşitul anului 2008, fondul publicistic al Bibliotecii Facultăţii de Medicină Veterinară a ajuns la un total de aproximativ 198.420 de cărţi şi reviste.
În cadrul schimbului internaţional de publicaţii, Biblioteca Facultăţii de Medicină Veterinară susţine şi dezvoltă relaţii reciproce de colaborare şi schimb de publicaţii cu aproape 100 de instituţii omoloage din străinătate (universităţi, facultăţi, academii, biblioteci naţionale).
În cadrul schimbului intern de publicaţii, Biblioteca Facultăţiide Medicină Veterinară are relaţii de schimb cu următorii parteneri din ţară:
⇒ Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară – Cluj-Napoca
⇒ Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară a Banatului – Timişoara
⇒ Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară “Ion Ionescu de la Brad” – Iaşi
⇒ Institutul “Luis Pasteur” – Bucureşti
⇒ Universitatea “Spiru Haret” – Bucureşti
⇒ Universitatea “Transilvania “ – Braşov
 De menţionat!
Urmărind link-rile următoarelor documente electronice puteţi găsi alte date şi informaţii referitoare la Biblioteca Facultăţii de Medicină Veterinară din Bucureşti.

   INFORMATII UTILE – in format .pdf

UN CAPITOL DE ISTORIE

PARTENERII DIN CADRUL SCHIMBULUI INTERNATIONAL DE PUBLICATII

FONDUL DE PUBLICATII AL BIBLIOTECII FMV

ABONAMENTE LA REVISTE ROMANESTI SI STRAINE PROPUSE DE BIBLIOTECA FACULTATII DE MEDICINA VETERINARA PENTRU A FI CONTRACTATE IN ANUL 2009

BAZE DE DATE STIINTIFICE LA BIBLIOTECA F.M.V.

SISTEMUL (SOFTUL) INTEGRAT AUTOMATIZAT DE BIBLIOTECA UTILIZAT LA BIBLIOTECA F.M.V. BUCURESTI

PUBLICATII PERIODICE STRAINE PRIMITE IN CADRUL SCHIMBULUI INTERNATIONAL DE PUBLICATII COTATE ISI – THOMSON SCIENTIFIC

SITUATIE PRIVIND NUMARUL DE LOCURI IN SĂLILE DE LECTURĂ